KORT  NIEUWS

Wij bieden ook luchtdopen aan boven de Schelde en Durmemonding.

Lees meer nieuwsberichten.

METEO

Nieuwsberichten over sportvliegtuigen

Lees hieronder het meest recente nieuws over ons bedrijf. Af en toe voegen we nieuwsupdates of leuke en handige informatie over het sportvliegtuig of over onze luchtdopen toe.

Waarom geen luchtdoop als geschenk voor valentijn?

Binnenkort is het weer valentijn. Heeft u het ook steeds moeilijk om een geschikt cadeau te vinden? Waarom zou u dit jaar niet overwegen om een luchtdoop cadeau te doen voor je partner?
Romantisch met z'n tweetjes in een luchtballon, helikopter of vliegtuig? Of een stuntvlucht voor je partner? Wij hebben vele mogelijkheden!
Contacteer ons gerust voor meer informatie over onze luchtdopen.

Sportvliegtuig te gast bij het Red Bull Flying Team

Red Bull flying bulls In januari 2013 was het team van Sportvliegtuig te gast bij het Red Bull Flying team in Salzburg, Oostenrijk.
We waren er aanwezig in Hangar 7, waar heel wat knappe vliegtuigen, helikopters en racewagens tentoongesteld staan.
Redbull bouwde twee splinternieuwe hangars op het vliegveld van Salzburg om er hun knappe toestellen tentoon te stellen. Je ziet er een Extra 300L stuntvliegtuig, Cessna Caravan, Eurocopter EC135, de gondel van waaruit Felix Baumgartner de hoogste parachutesprong ooit maakte, Alpha Jet straaljager, ...
Dit museum is trouwens voor iedereen te bezoeken, met gratis inkom.
Zeker de moeite waard als je er in de buurt bent. Aan dit museum is overigens een culinair restaurant, waarin elke maand een sterrenchef te gast is.
Meer info: Hangar 7 Red Bull Flying Team.

Rondvluchten boven je eigen omgeving

Ons land dook onlangs op in de top 10 van beste landen om als toerist naar toe te gaan.
Wij merken dat veel mensen hun eigen land nog niet voldoende kennen, zeker niet vanuit de lucht. Dikwijls horen we dat België veel groener is dan gedacht: je ziet inderdaad de velden niet als je met de wagen de lintbebouwing volgt.
Daarom ook is een rondvlucht met een sportvliegtuig een ideale manier om je land beter te leren kennen.
Reserveer gerust je vlucht met een vliegtuig. Dat is trouwens een mooi geschenk voor de feestdagen.

Bombardier vliegtuigen

Bombardier, tot nu producent van kleine vliegtuigjes voor regionale vluchten, heeft een testvlucht gemaakt met een vliegtuig dat plaats heeft voor 125 passagiers. Daarmee is het een concurrent voor Airbus en Boeing.
Aangezien het vliegtuig met lichte materialen gebouwd is, verbruikt het ook minder. Meer info: Bombardier vliegtuigen

Aantal vluchten in Wevelgem afgelopen jaar gestegen

Goed nieuws voor de internationale luchthaven van Wevelgem. Het aantal vluchten is er namelijk gestegen. Vanop deze luchthaven vertrekken zowel recreatieve vluchten (met sportvliegtuigen en helikopters), zakenvluchten (de jetvliegtuigen) en medische vluchten. Vooral op de laatste twee types vluchten mikt de uitbater van de luchthaven van Wevelgem vooral. Het beste resultaat sinds 2008 werd geboekt voor internationale zakenvluchten.

Luchtdopen Belgische Kust - Noordzee

luchtdoop Belgische Kust Wij bieden ook luchtdopen aan boven de Belgische Kust. Vaak is het werkelijk prachtig om onze mooie Belgische badsteden (Oostende, Nieuwpoort, Koksijde, Knokke, Middelkerke, De Panne, De Haan,...) vanuit de lucht te bekijken.
Wij kunnen dit doen met een Cessna, Robin.
Kies je liever voor een helikopter, dan kunnen we u hier ook mee verderhelpen. Vanop de luchthaven van Koksijde of Wevelgem vlieg je in geen tijd boven de Noordzee.

Wens je ook eens met een vliegtuigje langsheen de Belgische Kust en de Noordzee te vliegen, stuur ons dan gerust een vrijblijvend mailtje voor meer info: info@sportvliegtuig.be.


Luchthaven Deurne in Franse handen

De Vlaamse regering zal de uitbating van de Vlaamse regionale luchthavens doorschuiven naar de Franse groep Egis. Het personeel van de luchthaven van Deurne kreeg daarover gisterenochtend toelichting van de vakbonden, die absoluut niet gelukkig zijn.
De privatisering van de Vlaamse luchthavens – Deurne, Oostende en Wevelgem – stond al langer in de plannen van de Vlaamse regering ingeschreven. Intussen zijn de gesprekken met de laatste resterende kandidaat Egis de facto rond. Dat bleek toen de Vlaamse regering eind vorige maand de onderhandelingen met het overheidspersoneel opstartte. Voor Deurne gaat het om een honderdtal man.

De Vlaamse regering maakte meteen duidelijk dat zij ten laatste op 26 juni een antwoord wil van de vakbonden. Want op 28 juni wil zij formeel beslissen over de toekenning van het uitbatingscontract Volgens de regering zal privatisering de slagkracht van de luchthavens aanscherpen, maar de vakbonden zijn tegen.
Bron: gva.be.

Prins Albert II van Monaco gunt zich een luxe-vliegtuig

Europa bespaart, maar de prins van Monaco, Albert II, en zijn echtgenote Charlène hebben zichzelf een vorstelijk cadeautje gegeven. Geen gouden parachute, maar een ongeveer 40 miljoen euro duur luxevliegtuig.

Het vliegtuig, een Falcon 7X van het type Dassalt, werd door het prinselijk paar vandaag op de luchthaven van Nice voorgesteld. Ook prinses Caroline en haar zoon Pierre Casiraghi tekenden present. Volgens de 54-jarige prins is het toestel 'een waardevol hulpmiddel bij het uitoefenen van zijn vorstentaak'.
De aankoop werd verkocht als een besparing: de machine slikt relatief weinig kerosine. Meteen maakte Albert, zoon van wijlen de filmster Grace Kelly (als prinses van Monaco bekend onder de naam Gracia Patricia), zijn reputatie als 'milieubewuste' prins waar.
Morgen is de Falcon al aan zijn maidenvlucht toe. Dan vliegt Albert II naar het paradijselijke, tropische eilandje Palau (Belau) in de Stille Zuidzee voor een heus staatsbezoek.
Bron: hln.be.

Vlieg met een vliegtuig boven je eigen gemeente

vliegtuig boven je eigen gemeente Waarschijnlijk zijn er niet veel luchthavens vlakbij je woonplaats. Mogelijks redeneert u hierdoor dat een luchtdoop met een vliegtuig boven je huis vrijwel onmogelijk is?
Niets is echter minder waar: door de hoge snelheid waarmee een sportvliegtuigje kan vliegen ben je op geen tijd vanop de luchthaven boven jouw gemeente! Een Cessna sportvliegtuig vliegt bijvoorbeeld aan ongeveer 200 kilometer per uur door het luchtruim, en bovendien ook nog eens in vogelvlucht. Op die manier kunnen we snel jouw huis bereiken, en bovendien ook nog een mooie rondvlucht maken!
Wij maken luchtdopen op maat. Wens je meer info hoeveel het zou kosten om eens met een sportvliegtuig boven je eigen huis te vliegen, stuur ons dan gerust een vrijblijvend mailtje voor meer info: info@sportvliegtuig.be.