KORT  NIEUWS

Wij bieden ook luchtdopen aan boven de Schelde en Durmemonding.

Lees meer nieuwsberichten.

METEO

Ballonvaart luchtdoop

ballonvaart luchtdoop Heb je ooit gedroomd om mee te vliegen met een luchtballon?
Wij bieden ballonvaarten aan in België.

Ballonvaarten kan je bij goed weer in principe elke dag van het jaar doen, maar wij varen vooral in de zomer (dan is de meteo beter, en de velden zijn droog).
Vermits heteluchtballonnen gevoelig zijn voor thermiek (stijg- en daalwinden, waardoor de ballon onstabiel zou vliegen), vliegen we enkel 's morgends of 's avonds (dan is er immers geen thermiek omdat de zon minder krachtig inwerkt op het aardoppervlak).

Bij een ballonvaart kan iedereen meevliegen vanaf 7 jaar (de leeftijd dat kinderen boven de mand kunnen kijken) mits de passagiers over een goede gezondheid beschikken (geen afwijkingen). Bij twijfel is het best om je huisarts te raadplegen. Zwangere vrouwen mogen uiteraard ook niet mee. Een maximumleeftijd om mee te vliegen is er niet.

Programma ballonvaart
Een ballonvaart is avontuur voor enkele uren. De vlucht zelf duurt minimum 1 uur. Na een uur vliegen zoekt de piloot een geschikt landingsterrein (geen dieren in de buurt, en uiteraard waar we geen schade maken). Soms kan het dus een tijdje langer duren voor de ballon landt.
Samen met opbouw, afbraak en nabespreking (debreefing mét champagne!) duurt een ballonvaart 3 a 4 uur.
Best wel zorgen voor een volgwagen die u kan oppikken na de landing. Ook voor de volgers is een ballonvaart een heel leuk avontuur.